Hoe de sitemap 404-fout van Yoast’s WordPress SEO te herstellen
Oorzaak van Yoast SEO Sitemap 404-fout in WordPress
Het kan frustrerend zijn om een 404-foutmelding te krijgen op je Yoast SEO-sitemap in WordPress. Yoast SEO is een populaire tool, maar soms kunnen conflicten met andere plugins of verkeerde instellingen deze fout veroorzaken.
Dus, als je probeert je XML-sitemap te bezoeken en je ziet een 404-foutmelding, kan dit je doen stoppen. Maar maak je geen zorgen, er zijn eenvoudige oplossingen.
Bij WPBeginner zijn we deze kwestie al vaak tegengekomen en opgelost. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden om de Yoast SEO-sitemap 404-foutmelding op te lossen. Volg gewoon mee om je sitemap weer soepel te laten werken.
1. Vernieuw WordPress Permalink-structuur
Onze Yoast SEO sitemap helpt zoekmachines alle inhoud op onze website te vinden en te indexeren. Het oplossen van de fout zorgt ervoor dat zoekmachines toegang kunnen krijgen tot onze sitemap en alle pagina’s en inhoud op onze site kunnen ontdekken. Dit kan leiden tot een betere zichtbaarheid en ranking in zoekmachines, en het zal ook helpen om onze inhoud sneller te laten indexeren dan zonder een sitemap.
WordPress heeft een standaard XML-sitemap die we kunnen indienen bij Google Search Console en andere zoekmachines. Je kunt deze XML-sitemap bezoeken door de volgende URL in de adresbalk van je browser in te voeren: “https://example.com/sitemap.xml”.
Echter, deze standaard WordPress gegenereerde sitemap is erg basic. Om dit te verbeteren, creëren alle top WordPress SEO-plugins zoals Yoast SEO en de All in One SEO-plugin hun eigen XML-sitemaps met meer functies.
Wanneer je de XML-sitemap gebruikt die gegenereerd wordt door onze WordPress SEO-plugin, herschrijft de plugin de standaard WordPress XML-sitemap link. Dit betekent dat de bovengenoemde sitemap-URL gebruikers doorstuurt naar de sitemaps die gegenereerd worden door onze WordPress SEO-plugin.
Helaas kan dit op sommige websites een 404-fout veroorzaken als gevolg van conflicten met andere plugins of onjuiste WordPress-instellingen.
In de volgende secties laten we je zien hoe je eenvoudig de WordPress sitemap 404-fout kunt oplossen in de Yoast SEO-plugin. Hier is een snelle samenvatting van alle methoden die we zullen behandelen:
Klaar? Laten we meteen beginnen.
2. Handmatig bijwerken van permalinks
WordPress wordt geleverd met een SEO-vriendelijke URL-structuur, genaamd permalinks. Deze URL-structuur maakt gebruik van een omleidingssysteem om aan je webhostingserver te laten weten welke pagina moet worden geladen wanneer een gebruiker een URL invoert in hun browser.
Normaal gesproken worden deze permalinks-instellingen automatisch bijgewerkt wanneer je wijzigingen aanbrengt op je website.
Het slechte nieuws is dat WordPress soms niet in staat is om de permalink-structuur te vernieuwen, waardoor de sitemap 404-fout van Yoast SEO kan verschijnen.
Gelukkig kan dit gemakkelijk worden opgelost door naar de pagina Instellingen » Permalinks te gaan in het WordPress-beheergebied en eenvoudigweg op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken.
Hierdoor worden de WordPress-permalink-instellingen vernieuwd. Je kunt nu je XML-sitemap-pagina bezoeken om te controleren of dit je probleem heeft opgelost.
Als het probleem niet is opgelost, kun je verder lezen.
Schakel over naar een XML Sitemaps Plugin
Als het vernieuwen van de permalink-structuur van je WordPress-website de 404-fout niet oplost, kun je je webserver handmatig instrueren om gebruikers door te verwijzen naar de sitemap-pagina van Yoast SEO.
Om dit te doen, moet je de volgende code toevoegen aan je .htaccess-bestand.
Opmerking: Als je WordPress-website is geïnstalleerd in een submap of map (bijv. https://voorbeeld.com/mijnwebsite/), moet je de volgende code gebruiken.
Vergeet niet /mijnwebsite/ te vervangen door de naam van je submap.
Deze code vertelt je webserver eenvoudig welke pagina’s moeten worden weergegeven wanneer gebruikers toegang krijgen tot de XML-sitemaps van Yoast SEO.
Je kunt nu proberen je XML-sitemap te bekijken om te zien of dit je probleem oplost.
4. Stap over naar de All in One SEO plugin voor WordPress
Als de hierboven genoemde methoden het 404-fout op de XML-sitemap pagina van Yoast SEO niet hebben opgelost, dan kun je proberen een aparte plugin te gebruiken om XML-sitemaps voor je website te genereren. Een goede plugin hiervoor is de XML Sitemaps plugin.
Het nadeel van deze aanpak is dat je afhankelijk bent van een aparte plugin om XML-sitemaps te genereren en Yoast SEO voor andere SEO-functies.
Als eerste moet je de XML Sitemaps plugin installeren en activeren. Voor meer details kun je onze stapsgewijze handleiding bekijken over hoe je een WordPress plugin installeert.
Aangezien je Yoast SEO gebruikt, ontvang je automatisch een melding om de XML Sitemaps plugin of de sitemap-functionaliteit van Yoast SEO uit te schakelen.
Vervolgens kun je op de knop ‘Schakel de XML-sitemap van Yoast SEO in/uit’ klikken om door te gaan.
Dit brengt je naar het tabblad ‘Functies’ onder SEO » Algemeen. Vanaf hier moet je naar beneden scrollen naar de optie ‘XML-sitemaps’ en deze uitschakelen.
Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om je instellingen op te slaan.
Nu kun je overschakelen naar de pagina Instellingen » XML-sitemap om je sitemaps te configureren. Voor de meeste websites zouden de standaardinstellingen direct moeten werken.
Maar je kunt altijd de instellingen configureren op basis van jouw behoeften.
Nu kun je de URL van de XML-sitemap indienen bij de Google Search Console en andere zoekmachines.
Over de Redactie Medewerkers
Als al het bovenstaande niet werkt en je geen aparte plugin wilt gebruiken om XML-sitemaps te genereren, dan kan deze methode je helpen het probleem van de sitemap 404-fout op te lossen.
Voor deze methode heb je de All in One SEO for WordPress nodig. Het is de beste WordPress SEO-plugin op de markt en een veel beter alternatief voor Yoast SEO.
Je kunt onze vergelijking tussen Yoast en All in One SEO bekijken voor meer details over de verschillen.
All-in-One SEO (AIOSEO) wordt geleverd met geavanceerde XML-sitemaps en eenvoudig te beheren opties waarmee je volledige controle hebt over wat je wel of niet wilt opnemen.
Laten we eerst de All in One SEO for WordPress-plugin installeren en activeren. Voor meer informatie kun je onze stapsgewijze handleiding bekijken over hoe je een WordPress-plugin installeert.
Opmerking: Er is ook een gratis versie van All in One SEO for WordPress, die de meeste functies van XML-sitemaps bevat, behalve voor video en nieuws.
Na activering zal de plugin je begeleiden via een installatiewizard. Als je hulp nodig hebt tijdens de installatie, volg dan onze handleiding over hoe je de All in One SEO-plugin voor WordPress correct instelt.
All in One SEO stelt je ook in staat om SEO-gegevens van Yoast SEO te importeren.
Dit zorgt ervoor dat al je vorige SEO-meta-tags en titels ongewijzigd blijven.
Na de initiële installatie kun je naar All in One SEO » Sitemaps gaan om de instellingen voor XML-sitemaps te configureren.
Je kunt op de knop ‘Sitemap openen’ klikken om te zien of het de sitemap 404-fout in WordPress heeft opgelost.
Daarna kun je indien nodig de sitemap-instellingen configureren.
Bijvoorbeeld, All in One SEO stelt je in staat om te kiezen wat je wilt opnemen in je sitemaps. Je kunt posttypes, taxonomieën, individuele berichten en pagina’s toevoegen of verwijderen.
All in One SEO stelt je ook in staat om een video-, nieuws-, RSS-sitemap en HTML-sitemap voor je website te maken.
Verken eenvoudigweg de tabbladen om te zien of je meer instellingen wilt configureren.
Deze sitemaps kunnen ook worden ingediend bij Google Search Console en andere zoekmachines. Dit helpt zoekmachines om sneller nieuwe inhoud op je website te vinden.
Experttip: Wil je die WordPress-fout niet zelf oplossen? Geen zorgen – we hebben je gedekt! Zeg vaarwel tegen frustrerende fouten en richt je weer op waar je van houdt. Laat ons het technische werk doen en boek nu onze Emergency WordPress Support!
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de Yoast SEO Sitemap 404-fout in WordPress op te lossen. Misschien wil je ook onze complete WordPress probleemoplossingsgids bekijken of zien hoe je veelvoorkomende WordPress-fouten kunt oplossen.
Als je dit artikel leuk vond, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal voor WordPress-videohandleidingen. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook.
Lezersinteracties
Wij zijn een team van WordPress experts met meer dan 16 jaar ervaring in WordPress, Web Hosting, eCommerce, SEO en Marketing. Ons team wordt geleid door Syed Balkhi. Sinds 2009 zijn wij gestart met WPBeginner en inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootste gratis WordPress bron in de industrie. We worden vaak gezien als de Wikipedia voor WordPress.
De Ultieme WordPress Toolkit
Krijg GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben als het gaat om WordPress!
Laat een reactie achterAnnuleer reactie
Bedankt dat je ons hebt geholpen met Yoast! We zijn blij dat we je hebben kunnen helpen. Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om onze blogs te blijven lezen. We streven ernaar om altijd nuttige informatie te bieden.
Belangrijkste zijbalk
Bedankt dat je ervoor hebt gekozen om een reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat alle reacties worden gemodereerd volgens ons reactiebeleid en dat je e-mailadres NIET zal worden gepubliceerd. Gebruik GEEN zoekwoorden in het naamveld. Laten we een persoonlijk en betekenisvol gesprek hebben.
Naam*
E-mail*
Reactie*
Niet abonnerenAlle nieuwe reactiesAntwoorden op mijn reactiesMeld mij aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe reacties.
Websitekoppelingen
Ontvang verse inhoud van WPBeginner
De Ultieme WordPress Toolkit
Krijg GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress gerelateerde producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!
– Hoe je het WordPress navigatiemenu kunt repareren dat onder de adminbalk verschijnt
– White Labeling Ecommerce uitgelegd voor beginners
– Maak kennis met OnePageGA: Google Analytics rapporten gemakkelijk gemaakt
– Hoe je WordPress admin iconen kunt toevoegen of wijzigen (2 eenvoudige methoden)
– 110+ Nonprofit Marketing Statistieken en Inzichten die je zou moeten kennen
– 30 “bewezen” manieren om geld te verdienen met bloggen met WordPress
– Hoeveel kost het echt om een WordPress website te bouwen?
– Gratis opname: WordPress Workshop voor beginners
– Welke is de beste WordPress popup plugin? (Vergelijking)
– 5 Beste WordPress Ecommerce Plugins vergeleken
– Hoe maak je op de JUISTE MANIER een e-mailnieuwsbrief (Stap voor stap)
– Hoe verplaats je je blog op de juiste manier van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe verplaats je WordPress op de juiste manier naar een nieuw domein zonder verlies van SEO
– Hoe schakel je op de juiste manier over van Blogger naar WordPress zonder verlies van rankings
– Hoe verhuis je op de juiste manier van Wix naar WordPress (Stap voor stap)
– Hoe verhuis je op de juiste manier van Squarespace naar WordPress
– Hoe verplaats je WordPress naar een nieuwe host of server zonder downtime
– Beste WooCommerce Hosting (Vergelijking)
– De waarheid over gedeelde WordPress webhosting
– Wanneer heb je echt Managed WordPress Hosting nodig?
– HostGator Review – Een eerlijke blik op snelheid en uptime
– SiteGround Reviews van 4.975 gebruikers en onze experts
– Bluehost Review van echte gebruikers + prestatie statistieken
– Waarom je meteen moet beginnen met het opbouwen van een e-maillijst
– Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? Wat is het addertje onder het gras?
– Wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting (Uitgelegd)
– WordPress.com vs WordPress.org – Welke is beter? (Vergelijkingstabel)
– Hoe verplaats je WordPress op de juiste manier van HTTP naar HTTPS (Beginnersgids)
– Hoe codeer je een website (Complete beginnersgids)
Gratis tools voor WordPress
– Over ons
– Onze redactionele normen
– Ontmoet ons beoordelingsteam
– Pers en merkmiddelen
– Neem contact met ons op
– Privacybeleid
– Algemene Voorwaarden
– FTC-openbaarmaking
– Gratis bloginstallatie
– Groeifonds
Bronnen
– Naamgenerator voor jouw bedrijf
– WordPress-themadetector
– SEO-zoekwoordgenerator
– Analysator voor koppen
– Website SEO-analysator
– E-mailsignatuurgenerator
– Meer dan 27 gratis bedrijfstools
Onze Merken
Welkom bij onze website! Hier vind je allerlei handige informatie over WordPress. We bieden verschillende cursussen aan waarmee je kunt leren hoe je WordPress kunt gebruiken. Ook hebben we een uitgebreide woordenlijst met alle belangrijke termen die je tegen kunt komen bij het werken met WordPress.
Daarnaast kun je bij ons terecht voor reviews van WordPress producten. Zo kun je gemakkelijk de juiste keuze maken wanneer je op zoek bent naar een specifiek product.
We hebben ook regelmatig interessante aanbiedingen en deals voor WordPress producten. Houd onze website dus goed in de gaten om geen enkele aanbieding te missen.
Naast alle technische aspecten van WordPress, bieden we ook informatie en tips over WordPress SEO. Hiermee kun je ervoor zorgen dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines.
Tot slot besteden we ook aandacht aan WordPress beveiliging. We delen handige tips en adviezen om ervoor te zorgen dat jouw WordPress website goed beveiligd is tegen mogelijke bedreigingen.
Kortom, bij ons vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met WordPress en jouw website naar een hoger niveau te tillen. Veel plezier en succes met WordPress!