fbpx

Hoe maak je een HIPAA-compatibel formulier in WordPress (eenvoudige manier)

Hoe maak je een HIPAA-compatibel formulier in WordPress (gemakkelijke manier)

Let op: dit artikel is geschreven in de tone of voice van Shout Media en bevat vaktermen die niet vertaald zijn. Het artikel gaat over het herschrijven van een tekst en het vertalen naar correct Nederlands met behoud van de juiste tone of voice.

Het kan ingewikkeld lijken om een HIPAA-conforme formulier te maken in WordPress. Maar maak je geen zorgen – het is absoluut haalbaar, zelfs als je geen technische vaardigheden hebt.

Bij WPBeginner hebben we een team dat veel verschillende WordPress-formulieren heeft ontworpen en getest bij het schrijven van handleidingen en het beoordelen van formulier-plug-ins. Dus, we zijn experts als het gaat om het aanpassen van WordPress-formulieren voor specifieke doeleinden.

In deze gids leggen we uit hoe je een HIPAA-comforme formulier kunt maken in WordPress.

Je leert hoe je patiëntinformatie veilig kunt houden en de wet kunt volgen. Of je nu een arts, therapeut bent of gewoon iemand die medische gegevens verwerkt, deze gids is voor jou.

Wat is HIPAA en waarom moeten mijn formulieren HIPAA-compatibel zijn?

Wij zijn geen juristen, en niets op deze website mag worden gezien als juridisch advies.

Hoe maak je een HIPAA-conforme formulier in WordPress?

HIPAA staat voor de Health Insurance Portability and Accountability Act. Het is een Amerikaanse wet die helpt bij het beschermen van de medische informatie van mensen.
Elke WordPress-website die patiëntgegevens verwerkt in de Verenigde Staten, zoals medische dossiers op websites van zorgverleners, telehealth-platforms en online patiëntenportalen, moet ervoor zorgen dat deze informatie veilig is en beveiligd is.
Dus, waarom moeten jouw formulieren voldoen aan HIPAA? Gewoon omdat de wet dat zegt.
HIPAA-conforme formulieren helpen vertrouwen op te bouwen bij jouw patiënten, omdat ze zich meer op hun gemak zullen voelen wetende dat hun persoonlijke gezondheidsinformatie beschermd is. En als je je niet aan de HIPAA-regels houdt, kun je te maken krijgen met ernstige boetes en straffen.
Met dat in gedachten laten we je zien hoe je een HIPAA-conform formulier kunt maken in WordPress. Hier is een snel overzicht van wat we in deze gids zullen behandelen:
– Hoe maak je een HIPAA-conform formulier in WordPress
– Bonus tip: Hoe maak je een beveiligd formulier in WordPress
– Veelgestelde vragen over het maken van een HIPAA-conform formulier in WordPress
Klaar? Laten we beginnen.

Bonus tip: Hoe maak je een beveiligd formulier in WordPress

Het maken van een HIPAA-compatibel formulier op WordPress kan ingewikkeld lijken, maar maak je geen zorgen. Het is goed te doen met de juiste tools en begeleiding.
De meeste formulier-plugins zijn echter niet HIPAA-compatibel omdat ze niet beschikken over essentiële functies om gevoelige gezondheidsinformatie te beschermen volgens de wet.
Vaak bieden ze niet de juiste versleutelingsstandaarden, veilige gegevensopslag en de mogelijkheid om een Business Associate Agreement (BAA) aan te gaan met een webhostingdienst.
Het goede nieuws is dat wij het onderzoek voor je hebben gedaan, zodat je dat niet hoeft te doen. Daarbij hebben we een paar betrouwbare HIPAA-compatibele formulierbouwers gevonden die je kunnen helpen aan deze standaarden te voldoen.
In deze handleiding zullen we gebruik maken van HIPAAtizer. Naar onze mening is deze gratis plugin bijzonder omdat het uitgebreide beveiligingsfuncties biedt die specifiek zijn afgestemd op HIPAA-naleving.
Let op: voordat je je HIPAA-compatibele formulier maakt, wil je controleren of je webhostingprovider ook HIPAA-compatibel is.
We hebben hier onderzoek naar gedaan en ontdekt dat veel van de populaire webhostingbedrijven geen ondersteuning bieden voor HIPAA.
Als je op zoek bent naar een HIPAA-compatibele hostingprovider, kun je een kijkje nemen bij Liquid Web. Misschien ben je ook geïnteresseerd in onze handleiding over hoe je WordPress kunt verplaatsen naar een nieuwe host zonder downtime.
Het installeren en activeren van een HIPAA-compatibele WordPress-formulier-plugin
Voordat we beginnen, heb je een HIPAAtizer-account nodig. Ga gewoon naar de HIPAAtizer-website en klik op de knop ‘Meld je gratis aan’.
Op het volgende scherm zie je 2 opties voor je HIPAAtizer-account.
Een sandbox-account is een testomgeving waarmee je kunt experimenteren zonder echte gegevens te beïnvloeden. Voor daadwerkelijk gebruik moet je kiezen voor de optie ‘Covered Entity Account’.
Vervolgens vraagt HIPAAtizer je om je e-mailadres te registreren.
Typ eenvoudig je e-mailadres in het veld en klik op ‘Doorgaan’.
Vanaf hier hoef je alleen nog maar de instructies te volgen om je nieuwe account in te stellen.
Na een succesvolle aanmelding moet je de HIPAAtizer-plugin installeren. Als je hulp nodig hebt bij deze stap, kun je onze handleiding lezen over het installeren van een WordPress-plugin.
Bij activering moet je de WordPress-plugin verbinden met je account. Klik hiervoor eenvoudig op het tabblad ‘HIPAAtizer’ in het linker menu van je WordPress-dashboard.
Eenmaal binnen kun je ‘Ik heb al een account’ selecteren en op ‘Doorgaan’ klikken.
Vervolgens laadt HIPAAtizer het loginformulier voor je.
Voer daarna je inloggegevens in en klik op de knop ‘Doorgaan’.
Eenmaal verbonden, word je doorgestuurd naar het HIPAAtizer-paneel, waar je toegang hebt tot alle formulieren die je maakt met behulp van de plugin.
Het bouwen van een HIPAA-compatibel formulier met behulp van de plugin
Nu ben je klaar om je eerste HIPAA-compatibele formulier te maken.
Ga eerst naar HIPAAtizer » Formulier maken in je WordPress-beheergebied.
Er wordt een nieuw tabblad geopend, omdat HIPAAtizer je de mogelijkheid biedt om formulieren te maken met behulp van zijn eigen builder buiten het WordPress-beheergebied.
Op dit tabblad zie je opties voor het maken van het formulier.
Normaal gesproken zouden we aanraden om een sjabloon te gebruiken. Maar voor een eenvoudiger proces kies je ‘Vanaf het begin beginnen’ en klik je vervolgens op ‘Doorgaan’.
Maak je geen zorgen, het is niet zo ingewikkeld als het klinkt en we begeleiden je door het proces.
HIPAAtizer maakt gebruik van een drag-and-drop editor. Hierdoor is het makkelijker om formulieren te bouwen, zelfs als je het helemaal zelf doet.
Zo ziet de editor eruit:
Je kunt beginnen door op ‘Header 1’ te klikken om de titel van het formulier te wijzigen. Bijvoorbeeld, we hebben de titel ‘HIPAA Toestemmingsformulier’ gebruikt.
Daarna kun je ‘Invoerveld’ van het linker paneel naar het voorbeeld op het rechter paneel slepen en neerzetten om een tekstvak toe te voegen.
Zodra je dit hebt gedaan, word je gevraagd om het veld te labelen. Je kunt dit tekstvak gebruiken om de naam van de patiënt, medisch dossiernummer, telefoonnummer, geboortedatum en meer te vragen. Je kunt ook de schakelaars inschakelen om het veld verplicht te maken of andere aanpassingen te configureren.
Daarna moet je naar beneden scrollen in het aanpassingspaneel en op ‘Wijzigingen opslaan’ klikken om je instellingen op te slaan.
Nu kun je deze stap zo vaak herhalen als je wilt om alle vereiste velden voor je formulier toe te voegen.
Daarna wil je misschien een openbaarmaking van beschermde gezondheidsinformatie toevoegen. Je kunt verschillende ‘Weergegeven opties’ toevoegen om een meerkeuzeveld te maken.
In het aanpassingspaneel dat verschijnt, kun je de labelnaam bewerken, de keuzes aanpassen en het veld verplicht maken.
Je kunt ook meer keuzes toevoegen door op de knop ‘+ Optie toevoegen’ te klikken. Vul vervolgens gewoon de nodige gegevens in voor de keuze. Vergeet niet om naar beneden te scrollen en op ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken wanneer je klaar bent.
De volgende stap is om het ‘Handtekening’-veld toe te voegen aan je HIPAA-formulier. Dit veld is belangrijk omdat het je in staat stelt om toestemming en autorisatie van de patiënt te verkrijgen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je WordPress-formulier voldoet aan de HIPAA-regelgeving.
Sleep eenvoudig ‘Handtekening’ naar de rechterkant van de builder en pas de benodigde informatie aan.
Hier is een voorbeeld:
Dat is het!
Ons voorbeeld HIPAA-formulier bevat alleen de basis, maar je kunt zeker meer velden toevoegen om aan je behoeften te voldoen. Speel gerust met de invoertekstvelden en de andere beschikbare opties.
Het aanpassen van het HIPAA-compatibele formulier
Nadat je je WordPress HIPAA-compatibele formulier hebt gemaakt, wil je er misschien een persoonlijke touch aan toevoegen. Ga naar het tabblad ‘Styling’ om dit te doen.
In dit tabblad zie je opties om het thema van je formulier aan te passen. Klik op de knop ‘Thema maken’ om de aanpassingsopties te openen.
Je zou nu opties moeten zien om de schermgrootte, achtergrondkleur, lettertype, verzendknop en meer van je formulier aan te passen.
Bijvoorbeeld, als je het menu ‘Achtergrond’ uitklapt, zie je een kleurkiezer waarmee je de standaardachtergrondkleur van het formulier kunt wijzigen. In de sectie ‘Lettertypen’ kun je combinaties van lettertypen vinden voor je HIPAA-formulier.
Onder ‘Verzendknop’ vind je uitgebreidere stijlopties. Je kunt de lettergrootte, randstijl, hoverkleur en nog veel meer van je verzendknop bewerken.
Hetzelfde geldt voor de ‘Labels’-instellingen.
Als je klaar bent met het aanpassen van het formulier, klik je op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.
Je ziet dan een kleine melding dat zegt ‘Succesvol bijgewerkt’.
Nu hoef je alleen nog maar op het opslaan-icoon in de rechterbovenhoek te klikken, het formulier een naam te geven en op de knop ‘Opslaan’ te klikken.
Het insluiten van het HIPAA-compatibele formulier op je WordPress-website
Nadat je je formulier hebt opgeslagen, verschijnt er een ander pop-upvenster.
In dit pop-upvenster zie je een bericht dat zegt dat het formulier is opgeslagen maar nog niet online is gezet.
Volg eenvoudig de instructies om het formulier live te zetten en klik op de knop ‘Publiceren’.
Als dat is gebeurd, krijg je een nieuw bericht dat zegt dat je formulier is gepubliceerd. Nu wil je overschakelen naar het tabblad ‘Formulier integreren of insluiten’.
Daar wil je op ‘WordPress’ klikken.
HIPAAtizer laat dan instructies zien voor het insluiten van het formulier in WordPress-websites. Onderaan zie je een shortcode. Klik eenvoudig op de kopieerknop.
Nu kun je teruggaan naar je WordPress-beheergebied.
Vervolgens kun je een nieuwe bericht of pagina aanmaken of een bestaand bericht of pagina openen om het formulier in te sluiten. Voor deze handleiding maken we een pagina aan. Dus we navigeren naar Pagina’s » Nieuwe pagina toevoegen.
In de inhoudseditor klik je op de knop ‘+’ en zoek je naar het blok ‘Shortcode’.
Selecteer vervolgens het blok ‘Shortcode’ in de zoekresultaten om het toe te voegen aan de webpagina.
Vervolgens kun je de shortcode van het HIPAAtizer-formulier plakken in het gebied waar ‘Schrijf shortcode hier…’ staat.
Maak je geen zorgen als je het HIPAAtizer-formulier op dit punt niet kunt zien.
Het insluiten van een shortcode betekent meestal dat het element alleen zichtbaar is nadat het bericht of de pagina is gepubliceerd. Dus als er niets meer te wijzigen is, kun je op de knop ‘Bijwerken’ of ‘Publiceren’ klikken.
Nu kun je de pagina bezoeken om het HIPAA-compatibele formulier in actie te zien.

Veelgestelde vragen over het maken van een HIPAA-conforme formulier in WordPress

Met alles wat we zojuist hebben besproken, heeft niet iedereen een WordPress HIPAA-compatibel formulier nodig.
HIPAA-compatibele formulieren zijn meestal nodig voor zorgverleners, therapeuten en anderen die gevoelige patiëntgegevens verwerken. Als je niet met dit soort gegevens werkt, kan een beveiligd formulier voldoende zijn voor jouw behoeften.
Om jouw WordPress-contactformulieren veilig te maken, heb je twee belangrijke dingen nodig: een beveiligde contactformulier-plugin en een beveiligde webhostingomgeving. Deze twee elementen werken samen om jouw gegevens te beschermen tegen hackers en andere bedreigingen.
Een beveiligde contactformulier-plugin helpt je om invoeren veilig op jouw website op te slaan en maakt veilige e-mailmeldingen mogelijk.
Wij raden WPForms aan, dat de beste contactformulier-plugin is en wordt vertrouwd door meer dan 6 miljoen websites. Het heeft tal van functies om jouw site te beschermen tegen spam, hacking en diefstal van gegevens.
Er is zelfs een gratis versie, WPForms Lite, die net zo veilig is, maar minder functies heeft.
Opmerking: Bij WPBeginner zijn we grote fans van WPForms. We gebruiken het voor al onze contactformulieren en lezersenquêtes, evenals voor leadgeneratie. Voor meer informatie over de tool kun je onze volledige WPForms-review bekijken.
Als je er nog geen hebt, heb je ook een betrouwbare hostingprovider nodig om jouw WordPress-formulieren veilig te houden.
Wij stellen Bluehost voor omdat we veel ervaring hebben met deze provider en kunnen instaan voor hun uitstekende klantenondersteuning en prestatiekenmerken.
Bluehost biedt ook gratis SSL-certificaten aan. SSL staat voor Secure Sockets Layer en versleutelt de gegevens die worden verzonden tussen de browser van een gebruiker en jouw website, waardoor hackers geen informatie kunnen stelen.
Andere goede webhosting-opties zijn SiteGround en Hostinger.
Voor gedetailleerde instructies kun je onze handleiding raadplegen over het maken van een beveiligd contactformulier in WordPress.

Over de redactie medewerkers

In dit gedeelte zullen we enkele van de meest gestelde vragen beantwoorden over het maken van HIPAA-conforme formulieren in WordPress.
Is het mogelijk om een ​​WordPress-site HIPAA-compatibel te maken?
Ja, dat is mogelijk. Maar je hebt de juiste plugins nodig, zoals HIPAAtizer, veilige hosting en strikte procedures om patiëntinformatie te beschermen.
Heb ik HIPAA-compatibele webhosting nodig?
Je hebt HIPAA-compatibele webhosting nodig als je medische website patiëntgegevens verwerkt. Deze hosting zorgt ervoor dat patiëntinformatie veilig wordt opgeslagen en verzonden, wat essentieel is voor het behoud van vertrouwelijkheid en het voldoen aan wettelijke vereisten.
Wat is de beste WordPress-plugin voor medische formulieren?
HIPAAtizer is een populaire keuze. Het goede nieuws is dat het veel functies heeft en kan worden aangepast om te voldoen aan de HIPAA-normen.
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je een HIPAA-compatibel formulier kunt maken in WordPress. Hierna wil je misschien onze handleidingen bekijken over hoe je je WordPress-formulieren met een wachtwoord kunt beveiligen en hoe je gebruikers kunt doorverwijzen na het indienen van een formulier.
Als je dit artikel leuk vond, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal voor WordPress-video-tutorials. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook.

Lezersinteracties

Wij zijn een team van WordPress-experts met meer dan 16 jaar ervaring in WordPress, webhosting, e-commerce, SEO en marketing. Sinds 2009 zijn wij actief en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot de grootste gratis WordPress-bron in de branche. Wij worden vaak het Wikipedia voor WordPress genoemd.
De Ultieme WordPress Toolkit
Krijg GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress-gerelateerde producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!

Laat een reactie achterAnnuleer reactie

Dit helpt ons te begrijpen wanneer we HIPAA-conforme formulieren nodig hebben en wanneer reguliere beveiligde formulieren voldoende zijn. We hebben gemerkt dat veel klanten in eerste instantie om HIPAA-naleving vragen zonder daadwerkelijk met beschermde gezondheidsinformatie om te gaan.

De bonus tip over beveiligde formulieren is vooral nuttig, omdat het een meer geschikte oplossing biedt voor de meeste bedrijfswebsites.

Deze gids over HIPAA-conforme formulieren in WordPress is super handig, vooral voor degenen onder ons die nieuw zijn in het online verwerken van gevoelige gegevens. Als webdesigner die met Amerikaanse klanten werkt, is het begrijpen van HIPAA een grote prioriteit, en tools zoals HIPAAtizer maken het haalbaar. Bedankt!

Ik heb HIPAA bestudeerd in Google-cybersecurity-cursussen, en het is een zeer interessant onderdeel. Het is behoorlijk ingewikkeld als je het dieper wilt begrijpen. Elke tool die dit proces vereenvoudigt is geweldig, omdat ik begrijp hoe uitdagend het kan zijn om het te begrijpen, laat staan ​​te implementeren. Het is geweldig dat jullie zulke relatief complexe onderwerpen behandelen en dat jullie tutorials dit proces veel gemakkelijker maken voor mensen. Het begrijpen van het hele onderwerp en het implementeren ervan in WordPress kan behoorlijk moeilijk zijn. Bravo!

Ik ben het volledig met je eens, meneer Jiri Vanek, wat betreft de toewijding van wpbeginner om gebruikersgerichte inhoud en producten te creëren. Het maken van een HIPAA-conform formulier kan een juridisch uitdagende taak zijn en vereist veel studie en hard werk. Maar het wpbeginner-team onder leiding van meneer Syed Balkhi verdient veel waardering voor het maken van zulke geweldige plugins die de inspanningen van gebruikers verminderen.

Dit is een ongelooflijke functie om een website HIPAA-conform te maken. Bedankt dat je me hebt laten begrijpen wat HIPAA betekent en waar het voor staat, dit is echt noodzakelijk voor websites die gebruikersgezondheidsgegevens en -dossiers verwerken om ervoor te zorgen dat hun informatie veilig en beveiligd is. Ik zal dit delen met mijn vrienden in de gezondheidsniches, bedankt voor dit artikel.

Belangrijkste zijbalk

Bedankt dat je ervoor hebt gekozen om een reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat alle reacties worden gemodereerd volgens ons reactiebeleid en dat je e-mailadres NIET wordt gepubliceerd. Gebruik alsjeblieft GEEN trefwoorden in het naamveld. Laten we een persoonlijk en betekenisvol gesprek hebben.
Naam*
E-mail*
Reactie*
Geen abonnement op alle nieuwe reactiesAntwoorden op mijn reacties via e-mail. Je kan je ook abonneren zonder te reageren.

Belangrijke links op je website: hoe je ze kunt optimaliseren voor betere prestaties

Ontvang nieuwe content van ons
De ultieme WordPress toolkit
Krijg GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!
– Hoe je het probleem oplost van het WordPress navigatiemenu dat onder de admin balk verschijnt
– Uitleg voor beginners over het white labelen van e-commerce
– Maak kennis met OnePageGA: Google Analytics-rapporten gemaakt eenvoudig
– Hoe je WordPress admin iconen toevoegt of verandert (2 eenvoudige methoden)
– Meer dan 110 statistieken en inzichten over non-profit marketing die je zou moeten kennen
– 30 “bewezen” manieren om geld te verdienen met bloggen met WordPress
– Hoeveel kost het echt om een WordPress-website te bouwen?
– Gratis opname: WordPress workshop voor beginners
– Welke is de beste WordPress popup plugin? (Vergelijking)
– De 5 beste WordPress e-commerce plugins vergeleken
– Hoe je op de juiste manier een e-mailnieuwsbrief maakt (stap voor stap)
– Hoe je je blog op de juiste manier verplaatst van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe je WordPress op de juiste manier verplaatst naar een nieuw domein zonder verlies van SEO
– Hoe je op de juiste manier switcht van Blogger naar WordPress zonder verlies van rankings
– Hoe je op de juiste manier overschakelt van Wix naar WordPress (stap voor stap)
– Hoe je op de juiste manier verhuist van Squarespace naar WordPress
– Hoe je WordPress verplaatst naar een nieuwe host of server zonder downtime
– Beste WooCommerce hosting (vergelijking)
– De waarheid over gedeelde WordPress webhosting
– Wanneer heb je echt beheerde WordPress hosting nodig?
– HostGator review – Een eerlijke blik op snelheid en uptime
– SiteGround reviews van 4.975 gebruikers en onze experts
– Bluehost review van echte gebruikers + prestatiegegevens
– Waarom je meteen moet beginnen met het opbouwen van een e-maillijst
– Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? Wat is het addertje onder het gras?
– Wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting? (Uitgelegd)
– WordPress.com versus WordPress.org – Wat is beter? (Vergelijkingstabel)
– Hoe je WordPress op de juiste manier verplaatst van HTTP naar HTTPS (Beginnersgids)
– Hoe je een website codeert (Complete beginnersgids)

Gratis Hulpmiddelen voor jouw Website

– Over ons
– Redactionele normen
– Maak kennis met ons beoordelingsteam
– Pers en merkmiddelen
– Neem contact met ons op
– Privacybeleid
– Algemene voorwaarden
– FTC-openbaarmaking
– Gratis bloginstallatie
– Groeifonds

Bronnen voor het optimaliseren van je website in WordPress

– Naamgenerator voor jouw bedrijf
– Ontdek welk WordPress-thema er gebruikt wordt
– Genereer SEO-zoekwoorden
– Analyseer jouw koppen (headlines)
– Analyseer de SEO van jouw website
– Maak een professionele e-mailhandtekening
– Meer dan 27 gratis tools voor jouw bedrijf

Onze merken

– WordPress Cursussen
– WordPress Begrippenlijst
– WordPress Productrecensies
– WordPress Aanbiedingen
– WordPress SEO
– WordPress Beveiliging